Ljusslingor

Jag ahr satt upp lite ljusslingor i vardagsrummet. Blev faktiskt lättare att sova när de var tända, lite mer mysigt ljus, kändes så kallt innan.
ljusslinga runt garderoben bestående av små rosa hjärtan
Hörnet bredvid soffan, riktigt mysigt!!

Nyinramat

Jag fick ett erbjudande från FujiFilm, framkalla 100 bilder, betala bara frakten på 29 kr.
Sjukt bra tyckte jag, så tre dagar senare fick jag 100 jätte fina fotografier i brevlådan.
Nu har jag ramat in mina favoriter!! De fick sitta i hallen!
jag längst fram från föreställning.
Härlig bild från Gran Canaria, Erika, Sandra, Olle och jag
jag
Älsklingen
min hand i sanden på en strand på Gran Canaria
För er som inte visste det så bodde jag på Gran Canaria i 6 månader, så större delen av fotografierna är tagna där.

Har varit distraherad

Nu var det två veckor sedan jag skrev sist.
Kan nog dra slutsatsen att det har att göra med att jag slutade röka för ungefär två veckor sedan.
Jag har dessutom varit i Lund och hälsat på min pojkvän som ska läser där. Väldigt mysig stad, mycket second hand butiker och härlig gammal känsla över centrum. Det var större än jag trodde.
Vi var i Malmö en sväng med, och åkte trampbåt i kanalen, också väldigt mysig stad, och nu har jag förlorat min skåne-oskuld!
Nu ska jag ner i källaren, sen ska jag visa lite vad jag gjort här hemma.
krams

Garderobskaos

Jag vet att det finns många som har problem med att organisera sig här i världen. Det finns inget som är så frustrerande som när man innan en förfest ska välja kläder och har så mycket i garderoben att man tillsist bestämmer sig för att man inte har något och tar samma som man haft varenda fredag i 3 månader, med eventuellt byte av assecoarer.
Jag är däremot en ganska så organiserad person (vilket säkert många stör sig på). Men jag tänkte ge lite tips på hur man på ett lätt och smidigt sätt kan organisera sin garderob. För alla här i världen är inte välsignade med en walk-in-closet.
Organisering av garderob:
  1. Börja med att lägga ut alla kläder på t.ex en säng.
  2. Vik sedan alla kläder och lägg i högar som toppar, långärmat, underkläder osv.
  3. Ta med dig en hög i taget, till t.ex soffan, och välj vad som skall sparas och vad som kan slängas(läs mer nedan)
  4. Sen är det dags att lägga in det i garderob och eventuell byrå och hängas på galge.(läs mer nedan)
  5. Så har du en organiserad byrå.
Fortsättning på 3.
När du ska välja vad som skall sparas och inte sparas kan du tänka på många sätt. Jag tycker definitivt att det bästa är att dela upp kläderna i högar som även är säsongsenliga. På sommaren kan dina vinterkläder ligga i källaren och tvärtom på vintern. Släng inte kläder hullerombuller, kläder som är hela kan sparas i källaren eller ges bort till second hand, eller säljas. Jag tycker att det är kul att lägga ner kläder som jag tröttnat på i källaren, för ett halvår senare så har jag glömt bort dom och ser det fina med dom igen. Sen kan man även tänka på att mode oftast kommer tillbaka.
Fortsättning på 4.
Underkläder och strumpor är ju smartast att lägga på hyllor eller i lådor, men för andra kläder kan det vara svårt att bestämma sig. Jag tycker att det smartaste är att hänga kläder som du inte använder jätte ofta på galge, av tre anledningar, för att undvika skrynkliga kläder, för att det händer mer sällan att man orkar hänga kläder på galgar men också av hygieniska skäl. Kläder som hänger samlar inte åt sig damm lika mycket och blir vädrade. Medan toppar som man använder dagligen inte riktigt hinner samla på sig lika mycket damm.
Jag hoppas att jag har hjälp någon med detta!

andra sidan av toallettdörren...

...alltså, den högra sidan av toalettdörren är nu klar. Och jag är nöjd=)



Så nu är hallen klar för nu!! klar är man ju aldrig, men jag är nöjd för tillfället. =)

Nu är jag nöjd!

Målningen i hallen är äntligen klar.
Målade lite på frihand med en pensel och här är resultatet.


Som ni kanske kommer ihåg så var det bilder hela vägen ner på väggen, problemet var att dom satt snett, så det var bara att skrota skiten. Så jag gjorde som man gör med tapet, sprejade lite vatten på och sen drog jag ner dom, sen målade jag det här istället.

Köksstolarna är klara


Nu är det hyfsat klart, men det finns två viktiga saker. GOLVET!!! det är fruktansvärt, plastmatta från 80-talet som vägrar se rent ut, men IKEA har ju ganska billigt laminat i alla fall.

SLÄTTEN Golv, klick-funktion
här 45kr/kvm. Sen tillkommer ju golvlister och allt annat men man kan nog klara sig långt på en femhundring.

Det andra som jag känner med köket är att bordet är för svart, och för blankt, det är lackat med billack nämligen, och blir extremt dammigt. Frågan är om man kanske kan göra decopage på det.

Väggmålningen

Nu har jag målat över texten på väggen, och innan jag fixar färg för att göra min väggmålning så tänker jag behålla det såhär. Det här var mycket bättre, inte lika utstickande.


Följ min blogg med bloglovin

Det där gick ju åt helvete


Det var inte alls sådär jag ahde tänkt mig, hade en vision för detta, men det blev toksnett ju!!!
Men syster hade en idé om att jag försöker måla av dom bilderna som jag råkat måla snett på och sedan måla något slags mönster som reser sig upp och liksom binder ihop bilderna...jaja, ni får se!!!

RSS 2.0