köket


hela lägenheten



För en gångs skull har jag faktiskt ett ganska så behändigt kök. Med bra möjligheter.

Hela köket ska ha en shabbychick känsla, men inte för färglös och med inslag av 50-tal.
Jag vill ta bort luckorna på skåpet och göra ungeäfr som på den här bilden. fast med fina koppar, kaffe- och teburkar o.dy.

Det är nog bra att behålla skåpsluckorna precis vid spisen, annars blir det nog väldigt flottigt.
Längst ner mot fönstret, tänkte jag ha en liten arbetsplats, med anslagstavla och hylla för räkningar och andra papper.

i den här färgkombinationen:


Sovalkoven


hela lägenheten




Sovalkoven, gör att de inte finns så jätte många andra ställen att ha sängen på. Däremot tycker jag om att ha sängen lite instängd, är lite smått mörkrädd.
Så jag funderar på om man skulle ställa upp en tunn vägg i plywood som täcker sängen. Och sen skära ut en öppning i den, måla den i någon mysig lila ton, och sne hänga draperier innanför. t.ex så här.



tänk vad mysigt att sova där inne, så lägger man till lite draperier i taket och för öppningen!

hej

denna blogg ska handla om inredning.
jag vill även tipsa lite om hur man, utan att spendera massa pengar, kan förnya och förändra i sin inredning. dvs om man gillar att pyssla. det gör jag.

Nu har jag en ny lägenhet snart. närmare bestämt den 1/6. Våren 2007 flyttade jag till en egen liten etta, men efter bara 4 månader flyttade min dåvarande pojkvän in. Och när man är två så får man ju alltid kompromissa. Vi två flyttade sedan till en trea. Där i princip allt var svart, vitt, grått och rött. Jag äslkar färg och krusidull, men det gjorde itne han så jag fick itne så mycket utrymme för det.

Men nu har jag äntligen en ny lägenhet, så jag kan börja på ny kula, alldeles själv. Och jag ska gå hela vägen ut. Detta ska bli min favoritplats på jorden.

Men det finns mycket att göra. Väggar måste tapetseras om och vissa målas om, samma gäller tråkiga skåpsluckor som måste få sig en renovering. Balkongen ska bli en riktigt mysig hörna, jag ahr nämligen havsutsikt.

De här 2 månaderna innan inflytt, blir det mest ide-bollande med mig själv, sen sätter projektet igång på riktigt.

ha det fint!







ritning, som jag gjort själv i microsoft visio

RSS 2.0